Keçiboynuzu özü ile ilgili olan bu çalışmayı okudum ve bazı düşüncelerim var. Bebeklerin alerji riski taşıyabileceği konusunda fazla bilgi ve çalışma olmaması beni endişelendiriyor. Özellikle de keçiboynuzunun baklagiller ailesinden gelmesi, alerji geçmişi olan ailelerde dikkat edilmesi gereken bir nokta gibi görünüyor. Eğer ben de bebek sahibi olsaydım, yeni gıdaları tanıtırken daha temkinli davranırdım. Yeni bir gıda eklerken alerjik reaksiyon belirtilerinin izlenmesi gerektiği hususu önemli bir hatırlatma. Gıda alerjileri genellikle bebeklik döneminde ortaya çıkıyor ve bu durum çok hassas bir konu. Keçiboynuzu gibi yeni ve popüler alternatiflerin hangi durumlarda yararlı ya da zararlı olabileceğini bilmek istiyorum. Sizce bununla ilgili daha fazla araştırma ve bilgiye ihtiyaç duyuluyor mu?
Keçiboynuzu özü ile ilgili olan bu çalışmayı okudum ve bazı düşüncelerim var. Bebeklerin alerji riski taşıyabileceği konusunda fazla bilgi ve çalışma olmaması beni endişelendiriyor. Özellikle de keçiboynuzunun baklagiller ailesinden gelmesi, alerji geçmişi olan ailelerde dikkat edilmesi gereken bir nokta gibi görünüyor. Eğer ben de bebek sahibi olsaydım, yeni gıdaları tanıtırken daha temkinli davranırdım. Yeni bir gıda eklerken alerjik reaksiyon belirtilerinin izlenmesi gerektiği hususu önemli bir hatırlatma. Gıda alerjileri genellikle bebeklik döneminde ortaya çıkıyor ve bu durum çok hassas bir konu. Keçiboynuzu gibi yeni ve popüler alternatiflerin hangi durumlarda yararlı ya da zararlı olabileceğini bilmek istiyorum. Sizce bununla ilgili daha fazla araştırma ve bilgiye ihtiyaç duyuluyor mu?
Cevap yaz