2 Aylık Bebek Bakımı
19 Haziran 2024

2 Aylık Bebek Bakımı

Öncelikle anne ve babaların bilmesi gereken, bebeklerin gelişiminin kendilerine özel olduğudur. Yapılan araştırmalar ve gözlemler ortalama üzerindendir. Bir bebeğin diğer bir bebekten gelişimi farklılık gösterebilir. Bu normal bir durumdur, endişe etmeye gerek yoktur. Bebeğin doğumundan itibaren gelişimini takip eden uzman bir doktoru muhakkak olmalıdır. Çok farklılık olduğu durumlarda doktor bunu fark eder ve ona göre bir yol izlenir. Özellikle yeni anne baba olan bireyler için 2 aylık bebek bakımı çok heyecanlı bir süreçtir. Çünkü artık hareketleri algılama sürecine girdiği için bu daha zevkli bir hal alacaktır. Gülümsemeler, mutluluk ifadesi sesler çıkarmaya başlar.

Oyun

Ses ve görüntüler dikkatini çekmeye başlayacağı bu ayda, dikkatini çeken çıngırak, müzikli oyun minderleri ve halkalar gibi renkli sesli oyuncaklar ile tanıştırılmaya başlanmalıdır. Ebeveynler 2 aylık bebek bakımı için bebekleri ile konuşmalı ve ona dış dünyayı sevdirmelidir. Bu bebeğin ruhsal gelişimi için çok önemlidir. Algısal ve sosyal gelişimini desteklemek için bebekle yumuşak bir ses tonu ile konuşulmalı ve bebeğe ismi ile hitap edilmelidir.

Beslenme

2 aylık bebek bakımında beslenme, anne sütüne devam edilerek yapılmalıdır. En faydalı beslenme şekli anne sütüdür. Bazı durumlarda anne, bebeğin kilosuna, ay ve durumuna bağlı olarak uzman doktor ile belirlediği mama ile bebeğini besleyebilir. Ayrıca bebek emerek, emzik ve biberonla sakinleşecektir. Bu, bebeğin içgüdüsel olarak sakinleşmesine yardımcı olur. Emziren annelerin her emzirme öncesi ve sonrası göğüslerini ılık su ile temizleyip kuru tutmaları gerekir. Biberonla beslenen bebeklerin de emzik ve biberonları kaynatılarak dezenfekte edilir.

Banyo

Bebeğinizi ara ara banyo ettirmeniz gelişimi açısından önemlidir. Banyo ettirmeden önce banyo suyunu ve ortamı hazırlayınız. Mümkünse 2 aylık bebek bakımında banyo ettirirken daha tecrübeli birinden yardım alınız. Eğer yoksa banyodan sonra giyeceği giysileri hazır bulundurun. Ortamı ve banyo suyunu hazırladıktan sonra sakin bir şekilde bebeğe suyu sevdirerek başı dik bir pozisyonda yıkayın. Bebeği banyo esnasında sıkıca tutun. Yumuşak bir sünger ya da bezle cildine uygun ürünlerle yıkayın ve bebeği durulayın. Yumuşak bir havlu ile mümkün olduğunca hafif kurulayın. Kıyafetlerini dikkatlice giydirip bebeğinizi emzirin, bu bebeğin sakinleşmesine yardımcı olur.

Alt Temizliği

Bebeğiniz bu süreçte muhtemelen altını daha sık kirletecektir. Yapmanız gereken alt değiştirme bezinin üzerine bebeği koymak, bu olası sürprizlere karşı önlemdir. Altını açıp ıslak mendil veya ıslak bir bezle cildini temizlemektir. Pişik önleyici kremi sürdükten sonra yeni bezini bağlayıp üzerini giydirebilirsiniz. Bebeğinizin altının uzun süre ıslak kalması pişiğe yol açar ve bu durum bebeğinizin de sizin de zorluk çekmeniz demektir.

Yatış Pozisyonu

Sağlıklı vücut gelişimi için 2 aylık bebek bakımında yatış pozisyonu önemlidir. Bebek ara sıra karın üstü yatırılıp boyun kaslarının güçlendirilmesi ve sırtının dinlendirilmesi gerekir. Bu esnada yetişkin kontrolünde olmalı ve asla yalnız bırakılmamalıdır. Ellerini kollarını hareket ettiren bebek başını dik bir pozisyonda tutma çabasında olacaktır. Uyanık olduğu zamanda yatağından dışarıda etrafı seyretmek isteyecektir, buna uygun bir ortam hazırlanabilir. Bebeğiniz uyurken muhakkak kusma ihtimaline karşı yan şekilde yatırılmalıdır.

Aşı Takvimi

2 aylık bebek bakımı içerisinde karma aşısı olan bebeği size en yakın sağlık kuruluşuna götürerek yaptırabilirsiniz. Burada takip eden sağlık personeli bebeğinizin kilosu, boyu ve gelişimi hakkında sizi bilinçlendirecektir. Doktorun vermediği hiçbir ilaç ve benzeri şeyi bebeğinize vermeyiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

3 Aylık Bebek Gelişimi ve Bakımı

3 Aylık Bebek Gelişimi ve Bakımı

Bebek Bakımı Eğitimi

Bebek Bakımı Eğitimi

8 Aylık Bebek Bakımı ve Gelişimi

8 Aylık Bebek Bakımı ve Gelişimi

1 Aylık Bebek Gelişimi Bakımı ve Mamaları

1 Aylık Bebek Gelişimi Bakımı ve Mamaları

14 Aylık Bebek Gelişimi ve Bakımı

14 Aylık Bebek Gelişimi ve Bakımı

Güncel

Bebek Aşı Takvimi Takibi

Bebek Aşı Takvimi Takibi

Güncel

8 Aylık Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

8 Aylık Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

Güncel

7 Aylık Bebek Bakımı ve Değerleri

7 Aylık Bebek Bakımı ve Değerleri